Hotel od kuchni

Każdy gość hotelu ocenia obiekt przez pryzmat wygodnego łóżka, ale nie tylko. Ważnym kryterium oceny jest również hotelowa gastronomia. To, co i jak serwuje kuchnia zależy z kolei od umiejętności pracującego w niej zespołu oraz wyposażenia.

Z nowoczesnymi rozwiązaniami dla gastronomii z pewnością będzie można zapoznać się już we wrześniu na targach Polagra Gastro/Invest Hotel. Poznańskie spotkania dla branży HoReCa od lat stanowią inspirację dla menedżerów restauracji i szefów kuchni. Producenci i dystrybutorzy, którzy biorą w nich udział nie pozostają bierni wobec wymagań stawianych przez rynek. Dostarczają nowych pomysłów odpowiadając na zapotrzebowanie zgłaszane przez właścicieli lokali gastronomicznych, a nawet wyprzedzając ich oczekiwania.

Podczas tegorocznej edycji targów w Poznaniu, w gronie wystawców, ponownie pojawią się liderzy rynku, którzy od kilku lat uczestniczą w poznańskim spotkaniu branży HoReCa, jak np. Winterhalter, Rational czy Komat. Nowe propozycje w zakresie wyposażenia profesjonalnych kuchni zaprezentowane zostaną także w Galerii Innowacji. To miejsce dla tych, którzy szukają pomysłów pozwalających zwiększyć wydajność powierzchni technologicznej w kuchni czy elastyczność w  wydawaniu posiłków, przyspieszyć przygotowanie dań, zredukować koszty w obszarze produkcyjnym czy rozszerzyć zakres usług. W tym roku w tej strefie specjalnej będzie można zapoznać się m.in. z nieszablonowymi rozwiązaniami w zakresie piecy konwekcyjno-parowych czy szaf chłodniczych, a także z ofertą browarów restauracyjnych.

Podczas targów Polagra Gastro/Invest Hotel będzie można wziąć udział również w ciekawych, inspirujących spotkaniach i wydarzeniach. Gośćmi targów będą m.in. Paweł Gruba i Piotr Rogowski, którzy opowiedzą o kluczowych zadaniach menedżera rentownej restauracji. Będzie o sztuce budowania relacji w zespole, planowania i monitorowania kosztów, szukania oszczędności i budowania karty menu, która zarabia. Uczestnicy spotkania nauczą się również nadawać priorytet zadaniom tak, aby kluczowe obszary działalności, które mają przełożenia na ostateczny wynik finansowy nie pozostały bez kontroli i były rozwijane w dobrym kierunku. Szczegółowy program szkoleń i warsztatów dostępny jest na www.polagragastro.pl .

Szefom kuchni i kucharzom pracującym w hotelowych restauracjach polecamy natomiast Kulinarny Puchar Polski. To najbardziej prestiżowy w Polsce konkursu dla profesjonalistów, cieszący się uznaniem również wśród zagranicznych przedstawicieli środowiska gastronomicznego. Obserwowanie uczestników, wyłonionych spośród wielu ubiegających się o nominację, to solidna dawka inspiracji i możliwość podpatrzenia nowatorskich technik kulinarnych.

Targi Polagra Gastro/Invest Hotel odbędą się w dn. 25-28 września w Poznaniu!

Więcej informacji na www.polagragastro.pl.